Pomocné látky pre výrobcov a spracovateľov mlieka

Pomocné látky

 

Živočíšne syridlo

ŽIVOČÍŠNE SYRIDLO

Syridlo živočíšneho pôvodu bolo vytvorené v súlade s prírodou, k interakcii s mliekom. Ponúka tie najlepšie vlastnosti, ako kvalitatívne (aróma, štruktúra), tak ekonomické (výnosnosť a najlepšia retencia tekutín).
K dispozícii v rôznych koncentráciách : práškové, tekuté alebo v pastovej forme => teľacie, jahňacie, kozľacie.

 

 

 

 

Teľacie syridlo

  • Teľacie syridlo

    Vyrobené estrahovaním enzýmov zo štvrtého žalúdka teliat výhradne z oblasti bez výskytu BSE; teľacie syridlo vo svojich rôznych formuláciách, vyhovuje tým najprísnejším výrobným procesom

    Používa sa k výrobe najlepších syrov, od Mozzarelly po Parmezán.


    K dispozícii vo forme pasty, tekuté alebo práškové, čím umožňuje, vďaka svojej výraznej lipolytickej aktivite, získať chutnejšie a aromatickejšie produkty.

  • Jahňacie syridlo

    Syridlo vyrobené estrahovaním enzýmov zo štvrtého žalúdka počas dojčenia jahniat. Syridlo získané z jahňiat sa líši od kozľacieho syridla nižšou lipolytickou aktivitou. Jahňacie lipázy v ňom obsiahnuté dávajú syru príjemnú chuť a aromatickú vôňu, ale nie pikantnú chuť, ktorú môžeme docieliť kozľacím syridlom.

    Dostupné vo forme pasty alebo prášku. Používa sa pri výrobe Pecorina, alebo pri spracovávaní kozieho alebo zmiešaného mlieka, kedy sa dosiahne výrazná, avšak nie pikantná chuť.

  • Kozľacie syridlo

    Získané estrahovaním enzýmov zo štvrtého žalúdka kozliat v období dojčenia; takéto syridlo je schopné zabezpečiť zrejúce syry (už po 30 dňoch) kvôli svojim špecifickým organoleptickým vlastnostiam.
    Naviac, výrobca Ditta Calza Clemente vďaka svojim dlhoročným skúsenostiam, dospel k poznaniu, ako skombinovať suroviny rôzneho pôvodu, plemena a charakteristík, s cieľom získať požadované výsledky v oblasti vôní a chutí, za určitých podmienok dozrievania.


    K dispozícii vo forme pasty alebo prášku, používa sa na spracovanie mlieka a následnej výroby syrov, ktorých charakteristickou vlastnosťou je ich pikantná chuť, ako napr. syr Provolone, Feta syr, atď.

© 2013 TRADE PACK & CONSULTING, s.r.o.